Puppytrim

Je hebt een pup gekregen en daar hoort ook de vachtverzorging bij.

Het is belangrijk dat de wenbeurten zo vroeg mogelijk begint vanaf 12 weken (als de pup alle inentingen heeft gehad). Als de pup hier zo vroeg mogelijk aan went zal dit zorgen voor positieve ervaringen op latere behandelingen. Het kan zijn dat uw pup in het begin het wat spannend vindt en moet wennen aan het kammen/borstelen. Dit is heel logisch en normaal. Ik help u daar graag bij.

Een wenbeurt bestaat uit wassen, föhnen, borstelen, oogjes vrijknippen en indien nodig sanitaire gedeelte knippen, nageltjes knippen en voetjes knippen. Ook wordt er gewend aan het geluid van de schaar en het scheerapparaat en het gevoel van het trillen van het scheerapparaat. Hierbij let ik op wat de hond aan kan en hij/zij toelaat.

Het gaat er vooral om dat de hond op een plezierige manier went aan de trimsalon. Daar hoort natuurlijk ook bij dat er tussen door geknuffeld en gespeeld wordt.

Advies omtrent vachtverzorging geef ik dan graag aan u. En plan daarna graag een volgende afspraak in om te voorkomen dat ik vol zit. Over 8 – 10 weken later zal de knipbeurt gebeuren. Dan zal er lengte van de hond afhalen. Daarna zal om de 8- 10 weken afspraken komen voor een trimbeurt.

U kunt altijd langskomen of mij telefonisch of via mail bereiken voor vragen of advies

×

Hallo!

Klik op onderstaand contact om contact op te nemen via Whatsapp!

 

× Hoe kan ik je helpen?