Behandelingen

Plukken

Hierbij wordt er bij ruwharige honden zoals Schnauzers, meeste terriersrassen de bovenste dode laag haar verwijderd. Dit kan als stripvacht dat wordt 1 in de 4 maanden gedaan. Dan blijft de hond langer haar houden en ontstaan er 3 lagen. Of de hond kan om het halfjaar geplukt worden dan zijn er 2 lagen haar en gaat de hond helemaal kort.

Ontwollen

Honden waarbij er veel haar verliezen en de vacht dof wordt. Doen we een ontwolbehandeling. Dit zijn bijvoorbeeld husky’s, Australian shepherd, border collies etc. Na de behandeling zal de hond veel minder haar verliezen en de vacht zal weer glanzen en soepel vallen.

Knippen

Honden die een krul of kroesvacht hebben zoals poedels en sommige doedels die worden geschoren en/of geknipt in model.

Uitdunnen

Rassen zoalsRetrievers, Setters, Spaniëls worden uitgeplukt de voetjes netjes geknipt en waar mogelijk en nodig is met een uitdunschaar uitgedund en in model gebracht

Inkorten

Honden die een vallende vacht hebben worden een effileerschaar in model geknipt. Evt. Wordt het lijf geschoren en daarna na geknipt met de effileerschaar.

Scheren

Gebeurt bij honden die meer baat hebben bij een korte, praktische coupe.  Zij worden geschoren met een professionele tondeuses en daarna bijgewerkt met de schaar.

Ruibehandeling.

Voor hondenrassen zoals labradors, boxers, franse bulldog etc. Kan door de ruibehandeling het meest loszittende haar verwijderd worden door te wassen, föhnen en kammen.

Ontklitten

Klitten uitborstelen kan zeer belastend zijn voor de hond. De welzijn van de hond staat bij mij voorop, afhankelijk van de staat van de vacht en welzijn van de hond kan het of uitgeborsteld worden of besloten worden om de vacht kort te scheren.

Wassen en drogen

Is de hond toe aan een schone en frisse vacht  dan kunnen ze uiteraard gewassen worden bij de trimsalon om ze lekker schoon en fris te laten ruiken.  Een soort Spa voor de hond.

Tussenbeurt

Kom je thuis niet aan het borstelen toe of wil je geholpen worden met de verzorging van de hond dan kan er een tussenbeurt ingepland worden. Dit houdt in dat de hond gewassen, gefohnd, volledig uitgekamd wordt, voetjes netjes worden geknipt, nageltjes geknipt worden en oren schoongemaakt worden en oogjes vrij geknipt.

Puppy wenbeurt

Het is belangrijk dat de wenbeurt zo vroeg mogelijk begint om ze te laten wennen een de vachtverzorging en bezoek van trimsalon. Voor meer info kijk bij puppy wenbeurt

×

Hallo!

Klik op onderstaand contact om contact op te nemen via Whatsapp!

 

× Hoe kan ik je helpen?