Advies voor een toekomstige hond

Yeey je bent er over na aan het denken of je een hond wil. Je krijgt dan heel veel keuze mogelijkheden. Past dit in mijn leven? Neem ik een pup of volwassenhond? Welke ras of kruising wil ik? Wat heeft de hond nodig? Wil ik een pup van fokker, buitenlandse hond, asiel etc.

Eerst de vraag past dit in mijn leven. Deze vraag is om te kijken of je kan bieden wat een hond nodig heeft en je een hond kan bieden wat hij nodig heeft en waar woon ik en wat kan ik bieden. Daan kom je aan op wat voor ras, pup volwassen hond en waar vandaan.

Er zijn verschillende rassen en kruisingen grote kleine honden. Die veel verschillende dingen nodig hebben, denk aan beweging en uitdaging.

Misschien ben je tijdens het googelen opzoek naar een hond al verschillende mogelijkheden zijn om een hond aan te schaffen denk hierbij aan

Fokker, asiel, herplaatser, marktplaats, stichtingen, buitenlandse hond, rasverenigingen etc.

Denk je nu  je dit leest. Wat veel informatie ik weet het even niet meer en zie door de bomen het bos niet meer. Daarom bied ik dit aan. Ik wil je graag helpen met het zoeken van een hond die bij jullie past op een leuke stress loze manier. Ik ga samen met jou de opties bekijken wat geschikt.

Wat kan je verwachten van het gesprek

We gaan bekijken wat zijn jouw/jullie wensen. Wat zie jij bij je thuis lopen, wat vindt je mooi, hoe zie je het leven voor je met de hond? Wat zijn je plannen? We gaan dus alle mogelijkheden bekijken. En zoals je hierboven ziet zijn er veel opties die we stap voor stap afgaan. Mochten er meerdere mogelijkheden uitkomen dan nemen we die door. Als er beter geen hond in de situatie geplaatst kan worden dan krijg je van mij ook de uitleg waarom ik tot die conclusie ben gekomen. Maar er zijn zoveel mogelijkheden dat er vaak wel een hond wordt gevonden die bij jullie past.

Het gebeurt tegenwoordig er vaak dat mensen een hond nemen maar jammer genoeg niet genoeg weten over wat voor ras of kruising ze hebben en wat ze nodig hebben. En daardoor niet kunnen bieden wat de hond nodig heeft. Hierdoor gebeurt het helaas vaak dat honden of als herplaatser beschikbaar komen of in een asiel terecht komen ter verdriet van de eigenaar. Het komt natuurlijk soms voor dat je geen goede match bent met de hond en soms herplaatsen niet te voorkomen is. Je kan namelijk helaas niet alles voorspellen. Maar ik denk dat door goede hulp, voorbereiding en info heel veel situaties kan voorkomen.

Ben je enthousiast  geworden en wil je een afspraak inplannen of heb je nog vragen dan mag je gerust contact met mij opnemen.

×

Hallo!

Klik op onderstaand contact om contact op te nemen via Whatsapp!

 

× Hoe kan ik je helpen?